Sähkölasku yllätti tammikuun alussa. Loppusumma 334,51€ / 4kk(syys,loka,marras,joulu). Esim. joulukuun kulutus hulppeat 800kwh. Isoin lasku tähän mennessä oli ~270€ mikä sekin tuntui isolta, muttei siihen vielä sen kummemmin reagoitu.

No tämä lasku meni jo kipukynnyksen yli ja aloin seuraamaan vattenfallin online-palvelun kautta tuntikohtaisia kulutuksia ja samalla tehtiin joitakin muutoksia sähkökäytön suhteen. Esimerkiksi pesuhuoneen lattialämmitys tiputettiin asennosta "täysillä", 25 asteeseen. Autojen lämmitys lopetettiin pikkupakkasilla ja sisätilanlämppärit jätettiin kokonaan pois. Valot sammutellaan aina kun niitä ei tarvita ja telkkarit ynnä muut on nyt katkaisijallisten jatkojohtojen perässä, joista tietty napataan virta pois aina kun vehkeitä ei käytetä. Suurin yksittäinen teko oli varmaankin kahvinkeittimen uusiminen. Vanha oli ihan tavallinen 1400 wattinen, jonka käyttöaika viikossa oli n. 32 tuntia. Keitin vaihdettiinkin 1050w termosmalliin joka katkaisee virtansa heti suodatuksen päätteeksi ja näin ollen viikottainen käyttöaika tuolla on nyt alle 3 tuntia . Jokainen voi laskea miten paljon säästöä tuo keittimen vaihto tuokaan jo ihan pienen aikavälin sisällä.

Alla komeat kaaviot kulutuksen laskusta. Sähkölasku tuli viikon 2 lopulla ja siitä asti on siis pikkuhiljaa tehty noita toimenpiteitä kulutuksen tiputtamiseksi. Viime viikon tilanne oli se, että kulutus oli laskenut viikkoa kohti lähes 80kwh noista viikkojen 1 ja 2 lukemista.