Ensimmäisenä käsittelyyn otettiin makuuhuone sen takia, että puolipaneeli ja kalsarikuvioitu lasikuitutapetti ei ole ihan meidän juttu. Pintamateriaaleina tässä huoneessa muovimatto, puolipaneeli/tapetti ja katossa kuusipaneeli. Alunperin katossa on ollut ns. sormipaneeli, seinissä jonkinsortin kuitulevy+tapetti ja lattiassa todennäköisesti ihan oikeaa lankkua. Tästä ei ole ihan täyttä varmuutta, mutta ainakaan siellä ei alunperin ole ollut vuoden -92 leimoilla olevaa vaneeria.

Kuvan vaatekaapin paikalla on ollut alunperin ihan oikea kiinteä komero, josta muistona tuo "boksi" tuolla päällä.

Alunperin piti säilyttää tuo paneelikatto, mutta se olisi täytynyt purkaa kokonaan pois tuon laatikon poiston takia ja paneeloida uusiksi niin päädyttiin hieman nopeampaan ja kustannustehokkaampaan vaihtoehtoon; Isotexin paperipintaiseen kuitelvypaneeliin joka niitattiin vanhan pinnan päälle. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi täytynyt pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa. Ei ole nimittäin mitenkään järin hienoa tuo keinopuupintatjsp.paneeli.

Seinistä purettiin pois paneelin pätkät, gyprocit, kuitulevyt ja tapetit. Jäljelle jäi sisäseinissa pelkät runkotolpat ja vaakalaudoitus. Ulkoseiniä ei purettu kuin lisäeristykseen asti. Vaakalaudoituksen päälle vaan pystykoolaukset uusille seinäpaneeleille(isotexin vinyylitapettipintaiset levyt) 580mm välein 22x75 tavarasta. Arvatkaapa vaan minkälainen homma tuossa koolaamisessa oli kun vaakalaudat olivat kutakuinkin kaikki eripaksuisia keskenään puhumattakaan siitä, että seinät ylipäätään olisivat olleet lähelläkään suoraa. No tuostakin hommasta selvittiin vaikka aikaa meni.

Lattia piti myös aukaista, kun se oli keskeltä montulla pari senttiä. Lattiarakenne tässä talossa on betonilaatta -> bitumi -> koolaus(+eriste) -> pinta. Laatta on aikojen saatossa painunut hieman ja näin ollen lattiankoolauksilta on hävinnyt tuki lattian keskikohdalta. Koolaukset kiilasin suoraan ja vanerien tilalle laitoin 22mm pontattua lattialastulevyä. Lastulevyn päälle tuli 2mm paksu solumuovi ja viimeiseksi pinnaksi Paradorin 1-sauvainen pähkinälaminaatti. Jalkalistat on pähkinäsävytettyä puuta.

Vanhat kellastuneet sähkökalusteet vaihdettin myös uusiin, samoin vaatekaappi päivitettiin lattian kanssa paremmin natsaavaan malliin. Patterista hioin vanhat maalit pois suurimmalta osin ja sutaisin pintaan valkoista tikkurilan empireä. Itse olen lopputulokseen varsin tyytyväinen tuota kattoa lukuunottamatta. Se harmittaa päivä päivältä enemmän, kai sille on jotain kohta tehtävä.

Tämä projekti valmistui siis jo touko/kesäkuussa, mutta ikkunalistat sain paikalleen vasta pari viikko sitten. Mikä niissä listoissa aina on..