Kävipä joulun jälkeisinä välipäivinä niin mukavasti, että lämmitysöljy loppui. Ja kun ilmankaan ei oikein pärjää niin pakkohan sitä oli tilata. 1000 litraa, 1035 euroa, kiitos! Eikä veronkorotukset vielä edes ehtineet tuohon tilaukseen. Nettiä plärätessä törmäsin mielenkiintoiseen kapistukseen nimeltään Ouman eh-800, jonka avulla olisi mahdollisuuksia pienentää öljynkulutusta. No kyllähän se varmasti jotain säästöä saa aikaan tavalliseen käsishunttiin verrattuna. Sitä kun on meillä ollut tapana kääntää isommalle silloin kun tulee kylmä ja pienemmälle taaseen sitten kun muistaa(eli kesällä?)

Halvimmillaan kyseinen säädin maksaa 370€ uutena, kaupasta ostaen. N****rimallia, eh-800b:tä, ilman verkko-ominaisuuksia toki kaupataan n. 320-330€ haarukassa. Kävipä kuitenkin niin onnellisti, että huuto.netistä löysin säätimen(uuden) huomattavasti halvemmalla, 270€ postikuluineen. Ehdottomasti paras hankinta pitkään aikaan.

Takana näkyvä varaaja ei ole käytössä. Poistettu kattilan vaihdon yhteydessä, mutta ei ole sitten viitsitty raijata pois sitä tuolta?

Säädin paikallaan ja toiminnassa. Kaapelointiin ei paljoa panostettu, siistitään sitten kesällä, kun ei tarvi lämmittää.

Tein muuten mielenkiintoisen huomion heti kärkeen: Kuvassakin näkyvä viisarimittari näyttää menoveden lämpötilaksi 34 astetta ja oumannin anturi samaan aikaan 43 astetta(minkä säädin siis katsoo olevan tällä hetkellä sopiva lämpötila menovedelle) Ennen säätimen asennusta shuntti oli sellaisessa asennossa, että tuo mittari näytti ~41 astetta eli oikeasti? ~50astetta joka siis oli hieman liikaa. Noh, selvää säästöä heti alkuun.

Ensi viikolla täytyy vielä hakea sisälämpöanturi niin saa kaiken hyödyn irti tuosta kapistuksesta, ilman tuota säädintä patteriverkossa täytyy pitää pari astetta ylilämpöä ja rajoittaa huonelämpötila patteritermostaateilla.