Hei vaan kaikille tasapuolisesti ja tervetuloa lukemaan tätä blogia.

Tekstiä tänne suoltaa allekirjoittanut, 26-vuotias nuorimies jonka työpäivät kuluvat lähinnä raskaan kaluston perävaunujen rassaamiseen ja erinäisiin metallitöihin. Perheeseen kuuluu myös avovaimo Tuija sekä 4-vuotias tytär nimeltään Viivi.

Kiinteistö, jota yllämainitut henkilöt ovat asuttaneet nyt reilut 2 vuotta, sijaitsee Keski-Suomen Jämsässä, lähes päijänteen rannalla. Talo on valmistunut vuonna 1963 n. 2000m2 tontille. Kokoa torpalla n. 120m2 sisältäen 2 makuuhuonetta, olohuoneen, keittiön, eteistilan, wc:n, sauna ja pesutilat(joiden yhteydessä pukuhuoneeksi luonnehdittava huone) sekä n. 18m2 autotalli joka toimii allekirjoittaneen verstastilana ja yleisenä pakopaikkana.

Remonttia talossa on tehty jo 90-luvun alussa; Kaikki sisäpinnat, sauna/pesutilat, ikkunat, keittiö osa käyttövesiputkista jne. Myöhemmin 2000-luvun alussa on uusittu mm. katto, öljykattila ja poltin. Talossa siis öljylämmitys + vesikiertoiset patterit, lisäksi lämpöä tuo pieni leivinuuni ja tunnelmaa puolestaan avotakka. Öljynkulutus on ollut vuodessa n. 2200-2300l luokkaa.

Käyttövesi tulee omasta porakaivosta ja jätevedet kulkeutuvat viime talvena hankitun panospuhdistamon kautta ojaan. Vesi ja sen käyttö on siis suhteellisen halpaa, mutta toisaalta tuo puhdistamo ei ollut mikään erityisen halpa investointi.

Tontin koristeena on myös -93 valmistunut n. 50 neliön autotalli sekä 2002 valmistunut liiteri/sauna-rakennus.

Alla huono kuva torpasta.

Kaikkea pientä on jo puuhailtu, näistä tarinaa myöhemmin.

 

-Marko